Foto: Schmidt, Göran, Livrustkammaren/SHM (CC BY 4.0) Du får bearbeta och dela verket för alla ändamål, även kommersiella, så länge du anger upphovsperson och licensgivare.

LADDA NER BILDEN Information om bilden
Föremål

Damsko vänster

Sko av silverfärgat skinn (kalv?), med spetsig tå och söm mitt bak. Ovanlädret och bakkappan förenas med en innersöm på högra sidan. På tåpartiets vänstra sida finns två bladlika , genombrutna utskärningar. Mellan dessa är fäst ett strassmycke i form av tre infattade, slipade glasbitar. Klacken är insvängd, hög och smal samt har en brun stiftslapp fäst med en spik i vitmetall. Foder och innersula av ljusbrunt skinn (kalv?). På innersulans hälparti finns en oval guldstämpel med text inuti: "Bally // NORWICH" samt under: "made in England". På innersulans hålfot finns en guldstämpel: "MADE SPECIALLY FOR // A/B nordiska Kompaniet // STOCKHOLM". På skons högra innersida finns stämplat: "X54505/1 /...oläsligt.../ C ENG". Sulan är gjord av brunt läder med ett ristat rutmönster under tåpartiet. På sulan finns en stämpel under tåpartiet med oläslig text i en oval. Under hålfoten på sulan finns en stämpel i form av en liggande halvcirkel med text: "A // IMPORT // 5½ // C".

Museum Livrustkammaren
Föremålsbenämning Sko
Kategori Skor
Material Kalvskinn, Strass, Läder, Skinn, Vitmetall
Storlek Bredd 80 mm (sula), Höjd 68 mm (klack), Bredd 7 mm (klack)
Antal 1
Datering 1959
Tillverkare Bally (Tillverkare)
Tidigare ägare Återförsäljare: Sachs, Josef, Givare: Sibylla av Sachsen-Coburg-Gotha, Ägare: Sibylla av Sachsen-Coburg-Gotha
Fysiska egenskaper Färg: Silver, Färg: ljusbrun
Föremålsnummer 12114_LRK
Alternativt ID Nr 1867: 73:146