Foto: Lernestål, Erik, Hallwylska museet/SHM (CC BY 4.0) Du får bearbeta och dela verket för alla ändamål, även kommersiella, så länge du anger upphovsperson och licensgivare.

LADDA NER BILDEN Information om bilden
Föremål

Tallrikar, 5 st.

TALLRIKAR, fem stycken. Runda, djupa, med kälformig kep i sexton grunda pass, fortsättande över brättet,som är smalt och snett utstående; på översidan en flackstav; en tallrik på fotkant Dekor: I färger på tennglasyr. Godset i mörkare eller ljusare brunt. På insidan av bottnen en bukett av en stor blomma i brunt med gul mitt (på två tallrikar mitten brunprickig), fyra eller fem nidre blommor i blått med svart mitt samt tre nästan klotformiga blommor i mangangredelint, gult och blått; stjälkarna smala, raka och i brunsvart samt ombundna med ett smalt band i brunt. Utmed kepen och brättet sex stjälkar med blommor i blått, mangangredelint, brunt och gult. På den med fotkant försedda tallriken endast fem stjälkar. På utsidan av tre tallrikar em märkning i grönt, på den fjärde (den med fotkant) en märkning i samma färg samt den femte en märkning i blått. Höjd 2,7-3,3 cm, diameter 23,5-24,3 cm.

Museum Hallwylska museet
Föremålsbenämning Tallrik
Kategori
  • Tallrikar
  • 46. XLVI Fajans m. m.
Material Fajans
Teknik Tennglasyr
Datering 1750 – 1800

1700-talets andra hälft

Tillverkningsplats
Tidigare ägare Jasselin, J
Inskription Signatur/Påskrift: På utsidan på varje av tre tallrikar tecken i grönt på den fjärde tecken i samma färg, den femte tecken i blått
Föremålsnummer XLVI:IX:A.a.01._HWY