Foto: Livrustkammaren, Livrustkammaren/SHM (CC0) Detta verk är befriat från upphovsrättsrestriktioner och fritt att använda på alla sätt.

LADDA NER BILDEN Information om bilden
Föremål

Pansarhandske, Kaukasus

Öppen handske utan fingrar avsedd att skydda handens ovansida, av rött läder med foder av rött siden. Den del som täcker handen klädd med ringpansar av stål och kantad med silvergalon. Det röda lädret vänt inåt med påsytt mönster och kantning av guld och silvergaloner. En silkesnodd avsedd att löpa om ett finger fäst på utsidan med knut över liten rund formpressad platta av förgylld mässing. Hylsor av mässing vid snoddarnas knutna ändar. Handskens överdel slutar i två stora uddar. Det röda lädret utåt, sidenet inåt, kantade med guld- och silvergalon. Runt handleden två svarta band med silvermönster, löst hängande ändar. Handsken fästes ihop med två likadana band, fästa på insidan ett dubbelt spänne av mässing. På den ringklädda delen finns upptill snörning med smala silkesnoddar som håller ihop handsken.

Museum Livrustkammaren
Föremålsbenämning Pansarhandske
Kategori Handskar till rustningar, Rustningsdelar
Material Läder, Siden, Stål, Silvergalon, Guldgalon, Silke, Mässing
Storlek Längd 327 mm, Bredd 123 mm, Vikt 343 mm
Teknik pressning, Förgyllning
Antal 1
Tidigare ägare Givare: Hellberg, S, Ägare: Keller, Alexander, Ägare: Keller, Theodor, Ägare: Schachovskoj, Alexej Ivanovitj, Säljare: Bukowskis Konsthandel
Fysiska egenskaper Färg: Röd
Föremålsnummer 7137_LRK
Alternativt ID Nr 1867: 22:27:a