Foto: Lernestål, Erik, Hallwylska museet/SHM (CC BY 4.0) Du får bearbeta och dela verket för alla ändamål, även kommersiella, så länge du anger upphovsperson och licensgivare.

LADDA NER BILDEN Information om bilden
Föremål

Tallrikar, 3 st.

TALLRIKAR, tre stycken. Runda flata, med kälformig kep och snett utstående, konturerat brätte. Dekor: I relief samt i muffelfärger på tennglasyr. Godset ljust gråbrunt. Utmed yttre brättkanten en profilerad list, på tre ställen avbruten av ett långsträckt rocailleliknande ornament med mitten gul och kanterna kammade i mörkare och ljusare grönt, mellan ornamenten utmed kanten en rand i mörkbrunt eller brungredelint. På bottnen och på brättena mellan reliefornamenten blomdekor: På ena talllrik 1: i bottnen en stor gul tulpan med stjälk och blad i blågrönt, på brättet en förgätmigejstjälk, en kvist med två gula rosor samt en stjälk med två enkla blommor i gredelint och gult. På tallrik 2: i bottnen en fylld vallmo i gredelint med foderblad i gult, på brättet en förgätmigejstjälk, en gul ros med blågröna blad samt en en profilställd tulpan i gredelint och gult. På tallrik 3: i bottnen en stjälk med tre violblommor i gult och gredelint, på brättet en förgätmigejstjälk, en kvist med två gula rosor jämte en knopp i samma färg samt en profilställd tulpan i grågredelint och gult. På bottnens utsida en signering, på tallrik 1 i gredelint, på tallrik 2 i samma färg och på tallrik 3 i brunt. Höjd 2,7-3,5 cm, diameter 25 cm

Museum Hallwylska museet
Föremålsbenämning Tallrik
Kategori
  • Tallrikar
  • 46. XLVI Fajans m. m.
Material Fajans
Teknik
  • Tennglasyr
  • reliefornament
Datering 1780 – 1789

1780-tal

Tillverkningsplats
Tidigare ägare Molvidsson, M
Inskription Signatur/Påskrift: På bottnens utsida signering, på tallrik 1 R F i gredelint, på tallrik 2 R F O i gredelint och på tallrik 3 R F O i brunt (Reval, Fick,Otto)
Föremålsnummer XLVI:VIII:A.a.01._HWY