Foto: Livrustkammaren, Livrustkammaren/SHM (CC0) Detta verk är befriat från upphovsrättsrestriktioner och fritt att använda på alla sätt.

LADDA NER BILDEN Information om bilden
Föremål

Ridbyxor för Livregementet till häst

Ridbyxor till uniform för Kungliga Livregementet till häst K1. Ridbyxor av ljusblå diagonalvävt tyg med silvergaloner (ca 4 cm breda) i sidorna. Högt skurna i midjan och benen med stor vidd över låren. Nedtill vid bensluten sprund med tre knappar och knapphål. Gylf med fyra knappar med knapphål, en hake och hyska, samt på midjelinningen en knapp. På linningen ytterligare sex knappar, två bak och fyra fram. Alla knappar grå och av plast samt med texten: "MILITÄR EKIPERINGS AB". Fram två fickor samt en ficka på höger sida vid midjelinningen. Bak, på höger sida en infälld ficka. Byxans linning och överdel fodrad med benvitt bomullstyg. I linningen fäst en tamp för en inre knäppning av gylfen, på denna en vävd firmaetikett med benvit botten och blå invävd text: "Militär Ekiperings AB // Kungl. Hovleverantör // Stockholm den (Ifyllt för hand): 14/8 1925 // Herr (ifyllt för hand): H.K.H. Prins Gustaf Adolf" samt invävt firmämärke samt symbolen för Kunglig Hovleverantör.

Museum Livrustkammaren
Föremålsbenämning Spetsbyxor, Ridbyxor
Kategori Byxor
Material Bomull, Ull
Storlek Längd 1310 mm, Vidd 780 mm
Teknik silvergalon
Antal 1
Datering 1925 (1925-08-14)
Tidigare ägare Ägare: Gustav Adolf av Sverige, Givare: Sibylla av Sachsen-Coburg-Gotha, Leverantör: Militär Ekiperings Aktiebolaget MEA
Föremålsnummer 12938_LRK
Alternativt ID Nr 1867: 52:32:b