Föremål

Meny från Savoy Hotel, Kairo, 27 novemeber 1900.

Meny från the Savoy Hotel i Kairo, 27 november 1900. Bevarad som minne från middagarna på Hotel Savoy under Wilhelmina von Hallwyls vistelse i Kairo tillsammans med hennes make, dotter och svärson Irma och Wilhelm von Geijer samt fröken Ida Uhse 18 november - 3 december 1900 under deras resa genom Egypten och Sudan 5 november 1900 - 29 mars 1901. Se fröken Ida Uhses reseanteckningar, LXIV:I:N.c.c.07. Denna dag bjöds gästerna på: Consommé paysanne, Filet de Mostelle aux fines herbes, Pommes natures, Contre-filet garni à l'anglaise, Mousse de fois gras à la Royale, Volaille rôtie à la brôche, Salade Aubergines frites au gratin, Bavarois à la vanille, Patisserie, Dessert. Översatt: Lantbuljong, klippbrosmefilé (fisk) med finhackade örter, kokt potatis, ryggbiff garnerad à l'anglaise, gåslever à la Royale, fågel grillad på spett, sallad, gratin på stekta auberginer, vaniljcrème, bakverk, dessert.

Museum
Hallwylska museet
Föremålsbenämning
Kategori
Datering
1900
Tillverkningsplats
Tillverkare
Föremålsnummer
LXIV:I:L.a.a.e.05._HWY
Utställningar
  • Resebilder
  • Mot kontinenten (2020-03-20 – 2021-03-15), Hallwylska museet
URI
https://samlingar.shm.se/object/D8685B3F-4673-4AC5-8A51-3B02A9FCB3B3
URI har kopierats

All textinformation (metadata) på denna sida är fri att använda enligt licensen CC0.
Mer information om licenser hos Statens historiska museer.

Upphov: Geijer, f. von Hallwyl, Irma Ingeborg Matilda von, Hallwylska museet/SHM (PDM) Upphovsrätten till detta verk har gått ut och är därmed fritt att använda på alla sätt. Ange gärna upphovsperson om denne är känd.

Ladda ner media Information om bilden