Foto: Bergensten, Jenny, Livrustkammaren/SHM (CC BY 4.0) Du får bearbeta och dela verket för alla ändamål, även kommersiella, så länge du anger upphovsperson och licensgivare.

LADDA NER BILDEN Information om bilden
Föremål

Balja till schaschka nr 7323

Balja klädd med läder, upptill format för att omsluta fästet. Översta delen klädd med svart läder. Nedanför detta två beslag av silver på utsidan förgyllda och genombrutna i rankornament med punsade detaljer. Det övre beslaget 130 mm brett med sex tvärgående åsar, det undre 62 mm brett och plant. På baksidan av det övre beslaget en fast bygel. På baksidan av det nedre en fast bygel med gehäng. Det nedre beslaget utgör fäste för ett trekantigt skyddsläder av rött saffian med en rad av tio välvda knappar av försilvrad mässing. Baljan under skyddslädret klädd med brunt mockaläder. Nedanför detta ljust galontyg. Doppsko av stål. Tillbehör: Gehäng av brunt läder 23 mm brett med beslag och spänne av ciselerad mässing.

Museum Livrustkammaren
Föremålsbenämning Sabelbalja
Kategori Baljor och fodral
Material Stål, Mässing, Läder, Silver, Saffian, Mässing, Mockaläder
Storlek Vikt 760 g (med gehäng)
Teknik ciselering, Förgyllning, punsning, försilvring
Antal 1
Datering 1840 – 1860 (1800-talets mitt)
Tidigare ägare Givare: Johnson, Harry Ax:son, Ägare: Keller, Alexander, Ägare: Keller, Theodor, Ägare: Schachovskoj, Alexej Ivanovitj
Fysiska egenskaper Färg: Svart, Färg: brun, Färg: Röd
Föremålsnummer 7324_LRK
Alternativt ID Nr 1867: 20:48:b