Upphov: Livrustkammaren, Livrustkammaren/SHM (CC0) Detta verk är befriat från upphovsrättsrestriktioner och fritt att använda på alla sätt.

LADDA NER BILDEN Information om bilden
Föremål

Krysantemumorden, Japan, kedja

Kedja sammansatt av 25 länkar, därav 12 st ovala med krysantemumblomma av guld i relief, omgiven av grönemaljerat bladverk, 12 ovala, helt av guld med olika genombrutna bladverk, mellan varje guldlänk en grönemaljerad länk utom baktill vid spännet där två grön-emaljerade länkar möts. Mitt på kedjan en större, rund länk 40x46 mm, bestående av en stor krysantemumblomma i relief av guld, grönemaljerad krans av guld, krönt av krysantemum-blomma av guld sedd från sidan, grönemaljerad stängel. På länkens baksida en hake för fästning av klenoden. På den ena låslänken en dubbelvikt hake och två ringar, på den andra en bygel samt två krokar, som hakar i ringarna på den andra länken. Övriga länkar förenade med ovala, räfflade guldringar, den inre mindre än den yttre.

Museum
Livrustkammaren
Föremålsbenämning
Ordenskedja
Kategori
Ordenskedjor
Material
  • Guld
  • Emalj
Storlek
  • Längd 825 mm
  • Bredd 26 mm
  • Vikt 237 g
Antal
1
Datering
1921

1921-10-28

Tillverkningsplats
Tillverkare
Hovmarskalksämbetet (Förmedlare)
Tidigare ägare
Inskription
Dekor: krysantemumblomma
Fysiska egenskaper
Färg: Grön
Föremålsnummer
1331_LRK
Andra nummer
Nr 1867: 51:450:d
Litteratur
Minnesutställning över Konung Gustaf V anordnad av Kungl. Livrustkammaren nov. 1951- jan.1952, Gustav V, katalog: d: 26: 43
Relaterat föremål