Foto: Livrustkammaren, Livrustkammaren/SHM (CC0) Detta verk är befriat från upphovsrättsrestriktioner och fritt att använda på alla sätt.

LADDA NER BILDEN Information om bilden
Föremål

Krysantemumorden, Japan, kedja

Kedja sammansatt av 25 länkar, därav 12 st ovala med krysantemumblomma av guld i relief, omgiven av grönemaljerat bladverk, 12 ovala, helt av guld med olika genombrutna bladverk, mellan varje guldlänk en grönemaljerad länk utom baktill vid spännet där två grön-emaljerade länkar möts. Mitt på kedjan en större, rund länk 40x46 mm, bestående av en stor krysantemumblomma i relief av guld, grönemaljerad krans av guld, krönt av krysantemum-blomma av guld sedd från sidan, grönemaljerad stängel. På länkens baksida en hake för fästning av klenoden. På den ena låslänken en dubbelvikt hake och två ringar, på den andra en bygel samt två krokar, som hakar i ringarna på den andra länken. Övriga länkar förenade med ovala, räfflade guldringar, den inre mindre än den yttre.

Museum Livrustkammaren
Föremålsbenämning Ordenskedja
Kategori Ordenskedjor
Material
  • Guld
  • Emalj
Storlek
  • Längd 825 mm
  • Bredd 26 mm
  • Vikt 237 g
Antal 1
Datering 1921

1921-10-28

Tillverkningsplats Japan
Tillverkare Hovmarskalksämbetet (Förmedlare)
Tidigare ägare
Inskription Dekor: krysantemumblomma
Fysiska egenskaper Färg: Grön
Föremålsnummer 1331_LRK
Andra nummer Nr 1867: 51:450:d
Litteratur Minnesutställning över Konung Gustaf V anordnad av Kungl. Livrustkammaren nov. 1951- jan.1952, Gustav V, katalog: d: 26: 43
Relaterat föremål 1327_LRK